Fost procuror: Dinu Pescariu l-a denunțat pe Emil Boc. Dosarul, închis


Fostul premier care ar fi fost denunțat de Dinu Pescariu, iar dosarul ar fi fost închis, este Emil Boc, potrivit informațiilor Antena 3. Informația a fost dezvăluită joi, la emisiunea La ordinea zilei.
Precizarea vine după ce procurorul Mihaiela Moraru Iorga a afirmat joi, în susţinerea contestaţiei înaintate împotriva deciziei de revocare a sa din funcţia deţinută la DNA, că cererea este "un adevărat fals intelectual", adăugând că, dacă s-ar fi verificat documentul la care se face referire, s-ar fi observat că Dinu Pescariu ar fi denunţat de fapt un posibil trafic de influenţă făcut de un fost prim-ministru.
Procurorii Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş şi-au susținut punctul de vedere în plenul CSM, unde au contestat decizia din 4 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM, de revocare din DNA, la solicitarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul Mihaiela Iorga a contestat în instanţă revocarea din Direcţia Naţională Anticorupţie
Pe 5 iulie, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaiela Moraru Iorag şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea
Procurorul-şef al DNA a cerut revocarea Mihaielei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate". 
Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei Whatsapp. 
Procurorul a acuzat-o, tot atunci, pe Laura Codruţa Kovesi că ar fi făcut presiuni pentru reţinerea Elenei Udrea, "chiar şi pentru o noapte", deşi nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului şi atunci "totul era doar un circ mediatic". 
Ulterior revocării, Secţia pentru procurori a CSM a decis revenirea procurorului Mihaiela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.
скачать dle 11.3

Adaugă comentariu

Autorul va fi foarte bucuros să vadă feedbackul despre postari.

reload, if the code cannot be seen

Comentarii 0