ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE! Cea mai mare sinucidere în masă la un liceu din Rusia : 913 morți, 276 copii. ”Moartea nu este decât o trecere spre alt nivel. Beți otrava!Pe 18 noiembrie 1978, pastorul Jim Jones, autointitulat lider al Cultului ”Templului Oamenilor”, dă ordin ca peste 900 de enoriași să se sinucidă în masă, într-una dintre cele mai negre zile ale umanității, după ce omorâseră un congresman american, trimis să verifice situația. Drama - în care sunt implicați și 276 de copii - are loc în Guyana, în America de Sud, acolo unde ei fondaseră ”Proiectul agricol al Templului Oamenilor”. Imaginile sunt șocante și astăzi, la aproape 40 de ani de atunciJim Jones n-a fost nebun de la început. Născut în 1913, începuse, imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, să propovăduiască secta creștină a”Templului Oamenilor”, în Indianapolis. Pentru că era extrem de carismatic și vorbea despre rasism, mulți afroamericani au fost atrași de ideile sale. Prin 1965 s-a mutat în nodrul Californiei, stabilindu-se, ulterior, în San Francisco. Autoritățile au început să-l suspecteze pe pastor de fraudă fiscală, dar acuzațiile nu s-au oprit aici. S-a vorbit de abuz psihic asupra membrilor comunității, de violență asupra copiilor.Jones a mers pe a sa cale, a concluzionat că SUA vor să-i închidă gura, a reușit să adune 100 de adepți ultracredincioși și, cu ei, au plecat în Guyana, în America de Sud, unde au fondat ”Proiectul agricol al Templului Oamenilor”.
Curând, cei ajunși între Venezuela și Surinam și-au dat seama că aici nu e chiar Raiul promis și că Jones o cam lua - la propriu și la figurat - pe arătură. Anunța vindecări miraculoase de cancer, vorbea despre utopii socialiste, unde oamenii nu au nevoie de bani și unde trăiau în pace, prosperitate și bună înțelegere. În realitate, însă munceau pe rupte, supravegheați de cerberi înarmați, nu aveau acces la medicamente, se îmbolnăveau de boli tropicale. În acest timp, pastorul, dependent de droguri, cu ochelari fumurii și noaptea, trona pe un jilț, în mijlocul satului, cerând să i se spună fie Lenin, fie IIsus. Pentru că și-a dat seama, la un moment dat, că numărul adepților scade, a adăugat la denumirea sectei sale și ”Discipolii lui Hristos”, a atras mai multă lume, cifra ajungând la 20.000!!!

Guvernul american a fost informat de atrocitățile ce se petrec în Guyana și a decis să-l trimită la Jonestown pe congresmanul Leo Ryan, din California. Acesta avea informații că acolo cetățenii americani sunt ținuți prizonieri. În noiembrie 1978, a ajuns cu o delegație ce cuprindea reporteri, fotografi, dar și rude îngrijorate. Pe 17 sunt invitați la cină de către Jones, care pare să se poarte OK. Apoi, după ce aflat că enoriașii i-au cerut congresmanului să-i salveze din iad, pastorul și-a schimbat optica. A dat ordin ca Ryan să fie ucis, ceea s-a și petrecut, într-un mod barbar, alături de jurnaliști și de ”dezertori”.
”Să trecem la actul revoluționar. Ne vedem la pavilion!”
După linșarea trimisului Guvernului american, Jones a luat microfonul și a urlat: ”Soldații și armata vor veni să ne omoare. Ne vedem, cu toții, la pavilionul central, pentru îndeplinirea actului revoluționar!” Apoi a dat ordin de sinucidere în masă. Era 18 noiembrie 1978, o dată neagră în istoria omenirii.Unii nu vorbesc despre suicid, ci despre ucidere. Copii au primit un amestec de cianură și sedative, fiind obligați să-l înghită, deși mulți părinți s-au opus. În mijlocul unor urlete generale, în timp ce bebelușii erau smulși din brațele mamelor, Jones striga că ”moartea este doar o trecere spre alt nivel!” Cei care se împotriveau, erau ”sinuciși” de către gărzi. Adulții au consumat, apoi, și ei, amestecul letal, aliniați și înconjurați de cerberi. Jones a fost găsit mort de un glonț. Nu se știe nici până astăzi daca s-a sinucis sau a dat ordin cuiva să-l execute.

Când autoritățile din Guyana au ajuns, a doua zi, la fața locului, au găsit 913 morți. 276 dintre ei erau copii...скачать dle 11.3

Adaugă comentariu

Autorul va fi foarte bucuros să vadă feedbackul despre postari.

reload, if the code cannot be seen

Comentarii 0