ȘOC! Pozele care te fac să te gîndești că a apărut o nouă specie umană!


În oraşul Dahua din China trăieşte un copil dintr-o nouă specie umană, cum l-au numit specialiştii. Este vorba despre micuţul Nong Yousui care are ochii albaştri cu o strălucire de neon, exact la fel ca strălucirea din ochii pisicilor.
Nong este singurul om care poate vedea în întuneric la fel de bine cum vedem noi la lumină.
Particularitatea ochilor micuţului chinez nu este întâlnită nici măcar în rândul locuitorilor din zonele nordice.
După ce profesorul lui a vorbit pe internet despre abilitatea neobişnuită a băiatului, un reporter de la o televiziune din Beijing a decis să meargă să-l cunoască pe Nong, însoţit de o echipă de specialişti. Ei au pus la cale un experiment. S-a demonstrat că spusele profesorului erau adevărate: micuţul Nong este prima fiinţă umană care poate vedea în întuneric.
Potrivit specialiştilor, în cazul băiatului nu este vorba despre o mutaţie, ci despre o consecinţă a evoluţiei speciei umane.
„La două luni după ce s-a născut mi s-a spus că ochii lui sunt diferiţi. Am văzut că ochii lui erau albaştri, L-am dus la spital, unde doctorul ne-a spus că nu avem de ce să ne facem griji, că nu va avea probleme când va creşte”, a povestit tatăl lui Nong.

O nouă specie umană va apărea până în 2050 ca rezultat al noilor tehnologii, comportamentului şi selecţiei naturale, potrivit unui cercetător britanic, care susţine că omul trece printr-un proces major de tranziţie evoluţionară, în urma căruia va trăi mai mult.
Cercetătorul britanic Cadell Last, de la Global Brain Institute, susţine că omul trece printr-o “tranziţie evoluţionară” majoră, care, în mai puţin de patru decenii, va face ca fiinţa umană să trăiască mai mult, să aibă copii la vârste mai înaintate şi să se bazeze pe inteligenţa artificială pentru a executa sarcini mărunte, potrivit dailymail.co.uk.
Schimbarea evolutivă este atât de semnificativă, susţine Last, încât poate fi comparată cu evoluţia de la maimuţe la primate şi apoi la om. “Deceniul al optulea sau al zecelea de viaţă al viitorului om va fi foarte diferit de cel al bunicilor noştri”, a spus Last, care crede că oamenii vor ajunge să petreacă mult mai mult timp trăind în realităţi virtuale.
Unii evoluţionişti susţin că oamenii vor ajunge să trăiască, în mod obişnuit, până la 120 şi chiar 150 de ani, până în 2050.
Cadell Last crede că oamenii viitorului vor ajunge la o maturitate sexuală mai târziu, lucru care are legătură cu ceea ce experţii numesc teoria istoriei vieţii, care încearcă să explice modul în care selecţia naturală înfluenţează evenimente cheie din viaţa unei fiinţe, cum ar fi reproducerea.
Teoria susţine că, odată cu creşterea volumului creierului, organismele au nevoie de mai multă energie şi timp pentru a se dezvolta pe deplin şi astfel se reproduc mai puţin. Last crede că astfel, în loc să trăiască intens şi să moară tinere, fiinţele umane vor ajunge să trăiască mai “încet” şi vor muri la vârste tot mai înaintate.
“Societatea globală actuală este un dezastru total. Dar în perioadele de criză apar oportunităţile, iar apocalipsa poate fi de fapt o metamorfoză”, a declarat Cadell Last pentru ziarul britanic Daily Mail. “Cred că următorul sistem pe care îl va crea umanitatea va fi mult mai sofisticat, corect şi bogat decât civilizaţia curentă. Cred că schimbările vor fi comparabile cu diferenţele dintre lumea noastră şi civilizaţia Evului Mediu”, a mai spus cercetătorul.
“Ceasul biologic nu va exista pentru totdeauna”, a explicat Last, care crede că oamenii vor putea opri acest mecanism biologic folosind tehnologii din viitor.
Schimbările au deja loc, scrie dailymail.co.uk, care precizează că vârsta medie la care femeile din Marea Britanie au primul copil a crescut constant, iar acum este de 29 de ani şi opt luni. În Statele Unite, doar 1% dintre copii erau născuţi de mame cu vârsta de peste 35 de ani, în anii 1970. În 2012, acest raport a crescut la 15%.
“Pe măsură ce ţările avansează din punct de vedere socioeconomic, tot mai mulţi oameni, în special femeile, au opţiunea de a adera la reproducerea culturală”, a adăugat Cadell Last. Pe lângă mai mulţi ani fără copii şi posibilitatea de a beneficia de mai mult timp de relaxare, cercetătorul crede că inteligenţa artificială va scădea nevoia societăţii de slujbe cu calificare redusă. Oamenii vor putea ajunge, de asemenea, să petreacă mult timp în realităţi virtuale. “Nu cred că majoritatea oamenilor a înţeles implicaţiile acestei posibilităţi”, mai spune expertul.
Teoria lui Cadell Last a fost publicată în revista Current Aging Science, într-un articol intitulat “Human Evolution, Life History Theory, and the End of Biological Reproduction”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *
COMMENT
NAME *
EMAIL *
WEBSITEскачать dle 11.3

Adaugă comentariu

Autorul va fi foarte bucuros să vadă feedbackul despre postari.

reload, if the code cannot be seen

Comentarii 0