Îngrozitor! Iată de ce Coca-Cola va fi INTERZISĂ in România începând cu data de...


Astăzi, la 130 de ani de la intrarea pe piaţă a produsului, nu mai puţin de 2,8 miliarde de doze de Coca-Cola se vând zilnic, în întreaga lume. Băutura devenită un simbol al visului american și, mai extins, al capitalismului, rămâne însă interzisă în ţările care nu vor să aibă de-a face nici cu unul, nici cu altul.

De luni, Coca-Cola a început să fie interzisă în Burma, după 60 de ani în care Statele Unite a sancţionat junta militară din această ţară suspendând relaţiile comerciale. Intrarea Coca-Cola în orice ţară este un simbol puternic, punctează Tom Standage, autorul cărţii A History of the World in Six Glasses (Istoria lumii în șase pahare), citat de BBC. „În momentul în care Coca-Cola începe să fie livrată, în acel moment putem spune că acolo s-ar putea petrece o schimbare reală," susţine Standage. „Coca-Cola este aproape versiunea îmbuteliată a capitalismului."

La ora actuală există două ţări care nu permit comercializarea Coca-Cola: Cuba și Coreea de Nord, ambele puse sub embargou pe termen lung, din motive politice (Cuba din 1962, iar Coreea de Nord din 1950). Ironic, Cuba este una dintre primele trei ţări din afara Statelor Unite unde se îmbutelia băutura răcoritoare, în 1906. Astăzi, dacă cineva se întâmplă să cumpere Coca-Cola în vreuna din aceste ţări, este numai pe piaţa neagră.
În perioada urmatoare, mai multe țări vor renunta la Coca-Cola, printre care și România!
Cola nu aduce niciun beneficiu organismului, fiind densă energetic şi săracă nutriţional – nu are vitamine, minerale, este “goală”, spune dr. Corina Zugravu, reprezentanta Institutului Naţional de Sănătate Publică. Acelaşi lucru le spune şi dr. Mădălina Olimid, medic de familie, pacienţilor săi – cola este îmbogăţită în procesul de fabricaţie cu CO2 şi este cosiderată băutură acidulată cu un PH acid, care dăunează stomacului. Aceste băuturi sunt interzise la cei cu gastrită şi reflux gastro esofagian, hernie hiatata, sdr. dispeptice, spune medicul, care a observat că tinerii sunt cei care consumă cu predilecţie Coca Cola, adolescenţii şi cei până în 30 de ani care merg în baruri sau lucrează noaptea.
Deşi nu este prima utilizare, mulţi oameni beau Coca Cola pentru a-şi potoli setea, însă aceasta nu doar că nu hidratează, ci conţine şi zaharuri care deshidratează, fiind diuretice.


De la 1 Septembrie, România nu va mai importa Coca-cola. 

скачать dle 11.3

Adaugă comentariu

Autorul va fi foarte bucuros să vadă feedbackul despre postari.

reload, if the code cannot be seen

Comentarii 0